All inclusive-hotell på Mauritius – ofta ett klokt val

All inclusive på Mauritius har många fördelar. Du får bättre koll på totalkostnaden för resan, många småkostnader ingår, och reser du med barn finns ofta något dom gillar.

All inclusive Mauritius - våra tips och rekommendationer

Att välja all-inclusive är ett populärt alternativ som passar lika bra för barnfamiljen som för de som reser på tu man hand. På Mauritius finns det all inclusive-hotell i många olika inriktningar och prisklasser.

Förutom mat och dryck kan de flesta semesteranläggningar även erbjuda ett stort utbud av aktiviteter – allt från vindsurfing och dykning till golfbanor och båtturer, för att nämna några exempel.

Att all-inclusive är så populärt på Mauritius beror på att semesteranläggningarna i många fall är avsides belägna och ligger långt från restauranger, barer och uteliv.

Det är helt enkelt inte lönt att ge sig ut och leta restauranger och barer på egen hand, då det ofta krävs bil och kännedom om omgivningen för att hitta rätt.

Oavsett om du valt all inclusive eller inte, är sannolikheten stor att du äter merparten av måltiderna på hotellet. Om du betalar för varje måltid och för all dryck, riskerar det att bli väldigt mycket dyrare än om du hade bokat ett alternativ med all inclusive.

I många fall är faktiskt all-inclusive det billigaste och det bästa – för att inte nämna det mest bekväma – sättet att uppleva Mauritius.

All inclusive Mauritius – våra tips

Här nedan listar vi några av våra favoriter på Mauritius som erbjuder all-inclusive:

Tamassa Resort & Spa

I vackra Bel Ombre hittar vi Tamassa Resort & Spa, en fyrstjärnig all inclusive-resort som erbjuder både den rastlöse och den relaxade resenären valuta för pengarna.

Aktiviteter på området innefattar bland annat yoga, tennis, golf och kajakpaddling.

Anläggningen har två restauranger, två barer, en foodtruck för lättare luncher samt en glasskiosk. Som om det inte skulle räcka så finns rumsbetjäning tillgänglig 24 timmar om dygnet.

» Läs mer och boka

Shandrani Beachcomber

På en privat landtunga på sydöstra Mauritius ligger Shandrani Beachcomber, öns första femstjärniga all inclusive-anläggning, belönat med TripAdvisor Certificate of Excellence.

Här finns möjligheter att ta ut sig på gymmet, tennisplanen eller golfbanan. Föredrar man vattenaktiviteter finns bland annat segling, dykning och vindsurfing. På hotellet finns så klart även ett spa där man kan återfå krafterna efter en fullspäckad dag.

Hotellet har fyra restauranger och två barer, samt tre privata stränder åt sina gäster.

» Läs mer och boka

Solana Beach

Solana Beach är perfekt för den som valt att resa utan barn. Här, längs den kritvita kusten i Belle Mare, erbjuds romantiska middagar, avkopplande behandlingar på anläggningens Ylang-spa och spännande aktiviteter som vindsurfing och kajakpaddling.

På kvällarna bjuds det på underhållning i form av dansuppvisningar, liveband och DJ’s med mera. Solana Beach är endast för gäster över 18 år.

» Läs mer och boka

Veranda Pointe Aux Biches Hotel

Utanför hamnstaden Pointe aux Biches ligger denna fyrstjärniga all inclusive-resort med allt man kan önska sig av en Mauritiussemester.

På Veranda Pointe aux Biches Hotel & Resort har du chans att uppleva det autentiska Mauritius med stugor byggda i traditionell mauritisk stil (stråtak!) och smaka på spännande lokala maträtter i hotellets restauranger.

I vattnet precis utanför ligger ett korallrev – ett paradis för snorkelentusiaster.

» Läs mer och boka

Paradise Cove Boutique Hotel

Perfekt för par på smekmånad som vill ägna sig åt varandra istället för att behöva ta några beslut. Här, i lyxig och omhändertagande, miljö är det lätt att koppla av.

Paradise Cove brukar ligga i topp på listor över de bästa hotellen på Mauritius och har bland annat belönats med TripAdvisors Traveller’s Choice Award 2016.

I all- inclusive-paketet ingår allt från exklusiv romprovning till massagebehandling och mycket mer. Då Paradise Cove Boutique Hotel är ett vuxenhotell måste alla gäster vara över 18 år.

» Läs mer och boka

Friday Attitude

Beläget på Mauritius sydöstra hörn hittar du detta familjevänliga och avslappnade all inclusive-hotell, där dagarna avnjuts barfota med den indiska oceanen som närmsta granne.

Bland annat erbjuder Friday Attitude båtutflykter till närbelägna Île aux Cerfs, snorkling och strandsporter med mera.

» Läs mer och boka

All inclusive på Mauritius
– tänk på det här

Värt att tänka på är att all-inclusive inte alltid är en garanti för att allt är inkluderat.

Många hotell och resorter på Mauritius anordnar banketter under jul- och nyårshelgen, som ofta är både obligatoriska och i vissa fall dyra.

Var noga med att läsa på innan du bokar över storhelger så att du inte råkar ut för tråkiga extrautgifter.