Stränder på Mauritius

Mauritius stränder är – med några få undantag – vita och mjuka. Kantade av rakryggade palmer och med ett turkost hav som sakta rullar in. Här är våra tips på Mauritius bästa stränder.

Stränder på Mauritius

Mauritius kust är 33 mil lång och nästan hälften, 16 mil, består av svepande, vita, underbara, palmkantade, paradisstränder. Runt nästan hela ön löper ett korallrev som skapar lugna laguner med klart vatten, perfekta att simma och snorkla i.

Frågan är om något annat resmål kan skryta med så många och så vackra stränder som Mauritius.

Längs många av stränderna finns hotell och strandanläggningar, men det är viktigt att komma ihåg att alla stränder på Mauritius är allmänna och tillgängliga för alla som vill sola och bada.

Stränder på Mauritius – våra tips

Att utse en favorit är inte enkelt, men här är några av de stränder som brukar toppa listorna över Mauritius bästa.

Trou aux Biches Beach

Sanden är fantastisk och läget likaså. Trou aux Biches ligger på öns nordvästra del och är cirka två kilometer lång.

Revet går nära land, vilket gör det till en perfekt strand för snorkling. Stannar du till kvällen, har du perfekta vyer mot solnedgången.

Grand Baie

Mauritius livligaste strand, med ett stort utbud av vattenaktiviteter och ett tidvis ganska hektiskt båtliv. Här finns klubbar och restauranger, men knappast någon Robinskänsla.

Belle Mare

En mil lång och lika vacker som populär. Har en populär dykplats strax utanför stranden och bra windsurfing. Gott om barer och restauranger och trångt på helgerna ibland.

Blue Bay

En skyddad marinpark som har öns mest myllrande undervattensliv. Vill du inte snorkla på egen hand finns möjlighet att ta en rut i båt med glasbotten.

Blue Bay är betydligt lugnare och har färre besökare än stränderna ovan, fram för allt mitt i veckorna.

Flic en Flac

Öns längsta strand och perfekt för sköna promenader, Flic en Flac täcker en bra bit av Mauritius västra kust.

Längs stranden finns koraller, snäckskal och sjöborrar. De senare kan vara ett gissel om du vill bada, ett tips är att köpa badskor i någon av öns butiker.

Tamarin

Tamarinbukten är en av de vackraste platserna på ön, med en liten by som har en alldeles egen charm. Black River rinner ned från bergen och delar stranden i två delar, men det är inga problem att vada över floden.

Mycket skön botten, bara sand och enstaka stenar. Ingen risk att sticka sig på sjöborrar. En av få stränder som saknar ett skyddande rev, vilket ibland ger sköna vågor att leka i.

Starka strömmar är sällsynta, men förekommer. Om lokalbefolkningen badar, är det ingen fara.

Nudism på Mauritius

Gillar du att slänga kläderna och sola hela kroppen? Då får vi göra dig besviken. Nudism är inte tillåten på ön och några nudiststränder finns följaktligen inte.

1 kommentar

  1. Pernilla

    Tack för information, finns det mer information att hämta.

    Svara

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *