Flygplats på Mauritius – och transfer till hotellet

Flygplatsen på Mauritius har det imponerande namnet Sir Seewoosagur Ramgoolam International Airport, IATA-koden är MRU. Så här tar du dig från flygplats till hotell.

Flygplats Mauritius

Mauritius flygplats ligger i Plaine Magnien på öns sydöstra del, intill kusten. Det innebär att de flesta turister som landar där har en bit att åka till sina hotell, eftersom de stora hotellorterna ligger tvärs över ön, i den nordvästra delen.

Ön är förvisso liten, det handlar om en sträcka på cirka fem mil från flygplatsen till huvudstaden Port Louis och ytterligare ett par mil upp till exempelvis Grand Baie där många besökare väljer att bo. Men vägarna är inte snabba, så räkna med en transfertid på mer än en timme.

Tips! Boka privat transfer till hotellet

Du kan ta en taxi från flygplatsen till alla orter och hotell på Mauritius. Att åka till Grand Baie, Mont Choisy, Trou aux Biches, Balaclava eller Pereybere (för att nämna några av de mest populära turistorterna) kostar 2100 MUR, cirka 550 svenska kronor.

Vi rekommenderar verkligen att du istället bokar en bil i förväg på nätet, en privat transfer. Det är faktiskt något billigare, 450 – 500 kronor beroende på bolag, och du har en bil och förare som väntar på dig när du lämnar flygplatsen.

Shuttle – billigare men tar längre tid

Vill du spara lite på reskassan finns också möjlighet att boka en shuttle bus till ditt hotell, en minibuss som delas med andra resenärer.

Färden tar något längre tid, och du kan få vänta en stund på flygplatsen innan ni åker, men det är också billigare än att ta taxi eller privat transfer. Räkna med cirka 200 kronor per biljett.

För att boka delad shuttle på väg från hotell tillbaka till flygplatsen kan du använda den här länken.

Hyra bil på flygplatsen

Vill kunna ta dig runt på Mauritius på egen hand, kan du hyra bil och hämta den på flygplatsen. De flesta av de stora internationella hyrbilskedjorna finns representerade, som Avis, Europcar, Hertz och Sixt tillsammans med lokala uthyrare som SkyFleet, Pingouin Car och ABC Car Rental


När du landar på Mauritius flygplats

För att så smidigt och snabbt som möjligt komma genom passkontrollen, se till att ha följande:

  • Ett pass som är giltigt under din vistelse på Mauritius.
  • Returbiljett.
  • Bokningsbekräftelse som visar var du ska bo.
  • Ifyllt immigrationskort – det delas ut ombord på flyget.

Vid en efterföljande 'Health Counter” ska du också visa upp:

  • En ifylld hälsodeklaration – den delas ut på flyget.

Bevis på att vaccination mot gula febern om du anländer från ett land där sjukdomen finns. Behövs inte om du kommer direkt från Sverige eller Europa.

Här kan du läs mer om vaccination för Mauritius.

Tips inför hemresan

Håll koll på din flight, så att inte avgångstiden ändras. Du vill ju inte sitta och vänta på flygplatsen i onödan.

Ett smart sätt att göra det på, är att ladda ned flygplatsens app till din telefon. Den finns för i både Google Play och Apple Store.

Lounger på flygplatsen

Det finns två lounger på Sir Seewoosagur Ramgoolam International Airport – ATOL Lounge och Amadee Maingard Lounge. Den sistnämnda är främst till för Air Mauritius resenärer och de flygbolag man har ett samarbete med.

Men till båda loungerna kan du betala för att komma in, även om du inte har ett guldkort eller reser i business class.

All information om flygplatsen hittar du på den officiella hemsidan.

(Publicerat 2018-10-03)


Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.