Dricka kranvatten på Mauritius?

Kranvattnet på Mauritius, kan man dricka det? Frågan är vanlig – och svaret är ja, det kan man. Undvik att köpa dyra flaskor med vatten, kranvatten sparar både på miljö och pengar.

Dricka kranvatten på Mauritius

Kranvattnet på Mauritius har inte alltid varit av god kvalitet, men sedan 2012 är vattnet på ön renat, filtrerat och kontrollerat så bra att det uppfyller kraven som Världshälsoorganisationen, WHO, ställer på dricksvatten.

Vattnet kontrolleras kontinuerligt av vattenmyndigheten Central Water Authority.

Drick kranvatten på Mauritius
– skippa plastflaskorna

Du kan alltså låta bli att köpa de kostsamma, ibland faktiskt fånigt dyra, flaskorna med vatten. Du sparar pengar – och du besparar miljön nedskräpning av uttjänta plastbuteljer.

Vattnet på Mauritius kan smaka annorlunda än vad ditt kranvatten hemma gör. Så är det alltid när man reser. Ett tips är att lägga en citronskiva i vattnet, då smakar det bättre.

Isbitar då, är de säkra?

Eftersom kranvattnet är säkert att dricka, kan du utgå från att isen du får i drinkar, juice eller läsk är ofarlig.

Antingen görs isbitarna av dricksvattnet, eller så är de gjorda på renat vatten i isfabriker. Det sistnämnda gäller nästan alltid på alla hotell på Mauritius och på större restauranger.

Ta med en egen flaska

Ett tips är att ha med en egen flaska och fylla den. Det finns exempelvis smarta reseflaskor som inte tar någon plats alls när de är tomma.

Eller så tar du med dig en av flaskorna från flyget – den räcker hela tiden på Mauritius om du fyller den med kranvatten.

(Publicerad 2018-10-03)


Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *