Sevärdheter och attraktioner

Sevärdhet på Mauritius (Foto: Flickr/kaneda71)

Du kan inte bara ligga i stolstolen, även om det känns lockande. Mauritius har ett intressant utbud av sevärdheter och attraktioner, från nationalparker och badöar till tempel och museer.

Île aux Cerf

En riktig paradisö utanför Mauritius östkust, med underbara stränder och en stor lagun. Populärt för dagsutflykter, många stannar på ön och solar och badar från morgon till kväll.

Le Morne Brabant

Mauritius ikoniska berg på minner lite om Taffelberget i Kapstaden och är världsarvslistat av Unesco. Berget är 556 meter högt och omges av en lagun. På 1800-talet användes det som gömställe av förrymda slavar, idag är det ett av öns mest populära utflyktsmål.

Black River Gorges

Den här mycket vackra nationalparken är hem för mer än 300 arter av blommande växter som är unika, endemiska, för Mauritius. Utsiktsplatsen vid Alexandra Falls ger en perfekt inramad vy av sydkusten genom bergsdalarna.

The Sugar Adventure (L’Aventure du Sucre)

Sockerproduktion är nära förknippat med Mauritius. Här får du en guidad tur av en gammal sockerfabrik. Turen tar cirka en och en halv timme och avslutas med en socker- och romprovning. Öppet alla dagar i veckan, 9-17. Information om biljettpriser och annat på: aventuredusucre.com.

Champ de Mars

Tur i spel? Då ska du bege till den äldsta galoppbanan på södra halvklotet. Mellan mars och december hålls tävlingar alla lördagar och söndagar.

Naturhistoriska museet

Jodå, det finns ett sådant på Mauritius, i huvudstaden Port Louis. Museet visar landet historia och flora, fauna och fåglar.

Triolet Shivala

Mauritius största hindutempel är väl värt ett besök för sin spännande design och vackra färgmönster. Templet byggdes 1819 för att ära gudarna Shiva, Krishna, Vishnu, Muruga, Brahma och Ganesha.

(Foto: Flickr/kaneda 71)

Sidan är under uppbyggnad.

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.