Romantiska hotell på Mauritius – våra tips!

Romantiska hotell på Mauritius finns det gott om. Utmaningen är att hitta det som är rätt just för er. Ön är ett av de populäraste resmålen för par som söker lugn och romantik i lyxig miljö. Här är våra tips!

Romantiska hotell på Mauritius

Oavsett om ni har tänkt gifta er, åka på smekmånad eller fira guldbröllop så är Mauritius den perfekta platsen för er. Ön är en av de populäraste destinationerna för par som vill komma bort och ägna tid åt varandra. Det är lätt att förstå varför.

Här bland Mauritius kritvita stränder, prunkande regnskogar och tropiska vindar är det inte mycket som stör.

Många hotellanläggningar har inriktat sig specifikt på att kunna erbjuda par romantiska upplevelser och välkomnar därför endast vuxna gäster. Med det sagt så finns det inget som hindrar en från att bli barnsligt förtjust i hur fantastiskt härligt livet kan vara ibland.

På Mauritius finns romantiska hotell som lämpar sig utmärkt att hålla bröllop på, likväl som små avsides belägna oaser som gjorda för förälskade par i alla åldrar.

All tid behöver dock inte ägnas åt varandra om ni inte vill. Anläggningarna erbjuder i regel ett brett utbud av aktiviteter på sina områden och det kanske till och med kan vara bra att få längta efter varandra lite då och då.

Lyxhotellen nedan är några av de populäraste på Mauritius, och har en väldigt hög efterfrågan. Därför är det klokt att vara tidig med sin bokning.

Få saker ger upphov till så många oförglömliga minnen som en kärlekssemester till Mauritius – på ett av de här romantiska hotellen.

Mauritius – 5 romantiska hotell

LUX Grand Gaube

Vi vågar nästan lova att ni kommer att älska LUX Grand Gaube. Det gör i alla fall TripAdvisors medlemmar som belönat det med Traveller’s Choice Awards i år, 2018.

Den här femstjärniga semesteranläggningen ligger sagolikt vackert på Mauritius norra kust och har mycket att erbjuda för såväl bröllopsföljet som för er som reser på tu man hand.

Vill man ta i lite extra så kan man slå till på en privat villa på en egen halvö med pool men standardrummen är nog så lyxiga.

» Läs mer och boka

Paradise Cove Boutique Hotel

Här i lyxig och omhändertagande miljö är det lätt att koppla av. Paradise Cove brukar ligga i topp på listor över de bästa hotellen på Mauritius och har bland annat belönats med TripAdvisors Traveller’s Choice Award 2016.

I all inclusive-paketet ingår allt från exklusiv romprovning till massagebehandling och mycket mer. Då Paradise Cove Boutique Hotel är ett vuxenhotell måste alla gäster vara över 18 år.

» Läs mer och boka

The One & Only Le Saint Geran

The One & Only Le Saint Geran lever upp till alla kriterier på vad ett romantiskt hotell på Mauritius bör vara. Här, längst ut på en privat landtunga, ligger ett stycke paradis som gjort för romantiska semestrar med milsvida stränder och korallrika vatten.

Prova på djuphavsfiske, vattenskidor, bågskytte och cykling, eller ligg och lata dig under en vajande palm och gör precis ingenting. Här finns inga måsten, bara njutning.

På hotellet finns fyra restauranger och ett bageri att välja mellan, den ena mer gastronomiskt högtflygande än den andra, samt möjlighet att välja private dining vid strandkanten.

När bara det bästa är gott nog för dig och din älskade, är The One & Only Le Saint Geran hotellet för er.

» Läs mer och boka

Baystone Boutique Hotel & Golf

Baystone Hotel Golf & Spa är den perfekta platsen för par som vill slå under par. Modern inredning och chic design genomsyrar det här lyxhotellet, vackert beläget vid stranden i Grand Baie med golfbana och spa i toppklass.

Restaurangen erbjuder haute cuisine inspirerad av lokal mauritisk mat och hotellets bar skryter gärna om sina mojitos, som ska vara något utöver det vanliga.

Här anordnas båtturer till de små öarna utanför kusten men också möjlighet att upptäcka kusten på egen hand i en kajak.

» Läs mer och boka

Paradis Beachcomber Golf Resort & Spa

På Paradis Beachcomber har de lång erfarenhet av par på bröllopsresa. Ni kan räkna med att bli väl omhändertagna av personalen på detta femstjärniga och mycket romantiska hotell.

Hotellets romantiska läge vid foten av berget Morne gör skäl för sitt namn – det är verkligen ett paradis.

På hotellets restauranger avnjuts vällagade middagar under bar himmel med levande ljus till ljudet av vågor som rullar in mot stranden.

Om ni vill höja tempot ett snäpp så erbjuds här även ett brett utbud av land-, och vattenaktiviteter.

» Läs mer och boka