Flyg till Mauritius – våra tips!

Flyg till Mauritius – vilka alternativ finns? Hur flyger jag snabbast, billigast eller lyxigast från Sverige? Frågorna kring flyg till Mauritius brukar vara många. Vi försöker reda ut vad som gäller.

Flyg till Mauritius

Något direktflyg med reguljärbolag från Sverige, eller övriga Skandinavien, till Mauritius finns tyvärr inte. Du kommer att behöva göra minst en mellanlandning på vägen.

Enda sättet att komma undan det, är genom att boka en charterresa med TUI till Mauritius. TUI kör direktflyg en gång per vecka från Arlanda och en gång per vecka från Kastrup, under vintersäsongen.

Flyg till Mauritius – snabbaste alternativet

Om du föredrar att boka resan på egen hand, då vill du hitta snabbast möjliga flygresa till bästa möjliga pris. Ofta, men inte alltid, innebär det att du bör flyga med Air Mauritius, landets eget flygbolag.

Air Mauritius trafikerar idag två destinationer i Europa: London (Heathrow) och Paris (Charles de Gaulle). Det är alltså där du behöver mellanlanda för att byta till Air Mauritius.

Från Arlanda och Kastrup finns gott om avgångar till både Heathrow och Charles de Gaulle. Ett vanligt alternativ är att flyga Air France + Air Mauritius via Paris, till exempel.

Turkish Airlines och Emirates

Två flygbolag som ofta har intressanta biljetter till Mauritius är Turkish Airlines och Emirates. Båda trafikerar Arlanda och Kastrup, och flyger vidare till Mauritius från sina hemmaflygplatser i Istanbul och Dubai.

Den totala restiden är ofta något längre än med Air Mauritius från Paris, men i gengäld brukar priserna kunna vara lägre. Det är alltid värt att kolla upp.

Använd en flygsökmotor

Exakt vilken resekombination som blir bäst och billigast är givetvis omöjligt att säga, eftersom så många faktorer spelar in.

Använd en flygsökmotor som Flygresor.se, Momondo eller Skyscanner för att hitta de bästa biljetterna på just dina resedatum.

Om du inte har bestämt exakta datum, använd de lågpriskalendrar som brukar finnas. Det är troligen den bästa chansen att hitta billiga flyg till Mauritius.

(Publicerad 2018-10-03)


Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *